100% natuurlijke materialen, vrij van gifstoffen
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Welk strikmutsje kies ik voor welk seizoen?

Om antwoord te geven op deze vraag is het goed om kennis te maken met de verschillende materialen waaruit een strikmutsje kan bestaan. In deze blog leg ik de specifieke eigenschappen uit van de diverse materialen waaruit de strikmutsjes van babynatura.nl bestaan.

Strikmutsje van wolfrotte

Dit materiaal is gemaakt van 100% Merinowol. Wolfrotte is geweven zoals je dat kent van badstof, maar dan een stuk fijner. Door dit type weving houdt de wol gemakkelijk warmte vast. Daarnaast is het heerlijk zacht en valt soepel. Wolfrotte is zeer geschikt voor een koelere zomeravond, buiten in het voor- en najaar of in de winter onder een strikmutsje van wolfleece.

Bekijk onze strikmutsjes van wolfrotte

Strikmutsje van wol zijde

Dankzij de prachtige eigenschappen van zowel wol als zijde is deze combinatie geweldig vanaf geboorte. Wol helpt warmte reguleren en is water- en vuil afstotend. De van nature aanwezige lanoline heeft een antibacteriële werking. Zijde is glad en zacht, heeft een balsemende werking voor de gevoelige huid. Tevens helpt zijde prikkels reduceren. Een strikmutsje gemaakt van wol zijde is alle seizoenen goed te dragen, in de winter kan het ook gedragen worden onder een strikmutsje van wol fleece.

Bekijk onze strikmutsjes van wol zijde

Strikmutsje van wol zijde katoen

Naast de fantastische eigenschappen van wol en zijde bevat deze combinatie ook nog biologisch katoen. Door het toevoegen van katoen is het strikmutsje slijtvast en luchtig. Een strikmutsje van wol zijde katoen is zeer geschikt voor het voorjaar, de zomer en warme herfstdag. Daarnaast kan het mutsje goed binnen gedragen worden om prikkels te dempen en te ondersteunen in het reguleren van de temperatuur.

Bekijk onze strikmutsjes van wol zijde katoen

Strikmutsje van wolfleece

Wolfleece wordt gemaakt van 100% merinowol. Door de merinowol op een specifieke manier te verwerken ontstaan een warme, dikke en zachte stof die alle goede eigenschappen van wol bevat. Wolfleece is een heerlijke stof welke zeer geschikt is voor het trotseren van een kille voorjaarsdag, gure herfstdag en natuurlijk zeer geschikt gedurende het winterseizoen.

Bekijk onze strikmutsjes wolfleece

Strikmutsje van moerbeizijde

Uniek zijn de strikmutsjes van 100% moerbeizijde. Deze zachte en gladde zijde heeft een prachtige glans. Zijde is van nature warmte regulerend die bij warmte verkoeling geeft en bij kou juist warmte bied. Daarnaast heeft zijde een rustgevende balsemende werking op een geïrriteerde of allergische huid. Een strikmutsje van 100% moerbeizijde heeft als extra eigenschap dat het prikkel reducerend werkt en is hierdoor zeer geschikt voor kindjes die veel onrust ervaren en/of uiten. Moerbeizijde strikmutsjes zijn het hele jaar door te dragen, zowel binnen als buiten. Wanneer het frisser wordt kun je een tweede strikmutsje over het moerbeizijde strikmutsje dragen van bijvoorbeeld wolfrotte of wolfleece.

Bekijk onze strikmutsjes moerbeizijde

Populaire strikmutsjes

 • Cosilana Strikmutsje wol zijde katoen natuur
  NatuurGrijsRozeWijnroodBaby blauwGeel

  Cosilana
  Strikmutsje wol zijde katoen natuur

  6,65
 • Engel Natur Strikmutsje wolfleece ecru
  GrijsEcruSaffraanLilaWalnootRozenhoutKoperBlauwGroen

  Engel Natur
  Strikmutsje wolfleece saffraan

  14,00
 • Engel Natur Strikmutsje wol zijde ecru
  GrijsGletsjerZalmrozeWalnootEcru

  Engel Natur
  Strikmutsje wol zijde ecru

  11,15
 • Engel Natur Strikmutsje wol zijde zalmroze
  GrijsGletsjerZalmrozeWalnootEcru

  Engel Natur
  Strikmutsje wol zijde walnoot

  11,15

Een strikmutsje is dus het hele jaar door te dragen, afhankelijk van het materiaal. Twijfel je of je baby het te warm dan wel te koud heeft, controleer de temperatuur door een vinger in het nekje te leggen van jouw kleintje.

© 2007 - 2023Baby Natura- Alle rechten voorbehouden -   Privacybeleid   |   Algemene voorwaarden
Connetix Tiles te koop bij Baby NaturaConnetix Tiles!

Selecteer een Afleverpunt