🎁 10% korting op gehele website* - gebruik code TRAKTATIE10!
9,2/10 op basis van 3000+ reviews
Verzendkosten slechts 4,95 in NL
100% natuurlijke materialen, vrij van gifstoffen

5 reden waarom je baby een strikmutsje zou moeten dragen

In deze blog vertel ik jou over de vijf reden waarom je baby een strikmutsje zou moeten dragen. Een strikmutsje is een absolute musthave in jouw babyuitzet en mag dan ook niet ontbreken. Strikmutsjes zijn verkrijgbaar in verschillende materialen met elk z’n eigen kwaliteiten. Nieuwsgierig naar de vijf voordelen van een strikmutsje voor een baby? Lees dan gauw verder.

De 5 reden voor het dragen van een strikmutsje:

  1. Strikmutsje is voor baby’s warmte regulerend
  2. Prikkel dempend, balsemend en uv-werend
  3. Voorhoofd vrij bij dragen strikmutsje baby
  4. Strikmutsje goed gestrikt, wel zo veilig!
  5. Uitstraling

1. Strikmutsje is voor baby’s warmte regulerend

Het meest gebruikte strikmutsje is gemaakt van wol in combinatie met zijde. De wol is afkomstig van het merinosschaap, wat dankzij de fijne wolvezel niet kriebelt. Wol heeft als prachtige eigenschap dat het warmte regulerend werkt. Dit betekend dat de wol in het strikmutsje jouw baby warm houdt wanneer het koud is en verkoeld wanneer het warm is. Dankzij deze warmte regulerende eigenschap kan jouw baby energie steken in groei en ontwikkeling in plaats van in zichzelf warm houden.

2. Prikkel dempend, balsemend en uv-werend

Wanneer je kiest voor een strikmutsje waar ook zijde in verwerkt zit krijg de diverse fantastische eigenschappen van moerbeizijde cadeau. Moerbeizijde is afkomstig van de cocon van rupsen die zich enkel voeden met bladeren van de moerbeiboom. Strikmutsjes met moerbeizijde zijn van nature prikkel dempend. Nu de fontanel nog open is, is het erg prettig om jouw baby te voorzien van een extra laagje om overprikkeling te voorkomen. Verder werkt moerbeizijde balsemend voor de huid dankzij de van nature aanwezig aminozuren. Tevens is bevat het strikmutsje met moerbeizijde een natuurlijk UV-filter wat het hoofdje van je baby beschermd tegen schadelijke invloeden van de zon.

3. Voorhoofd vrij bij dragen strikmutsje baby

De pasvorm van het strikmutsje zorgt ervoor dat het voorhoofdje van jouw baby vrij wordt gehouden. Baby’s registreren hun omgevingswarmte met hun voorhoofd. Hier zit als het ware de “thermostaat”. Door dit vrij te houden geef je jouw baby de kans zijn temperatuur goed aan te passen aan de omgevingstemperatuur. Wanneer je het voorhoofdje bedekt, wat conventionele baby mutsjes doen, registreert je baby een warmere temperatuur dan de daadwerkelijke omgevingstemperatuur is. Het gevaar is dan dat je baby zichzelf niet goed warm houdt.

4. Strikmutsje goed gestrikt, wel zo veilig!

Door het strikmutsje goed te strikken zorg je ervoor dat het strikmutsje niet kan afzakken. Dit maakt het een veilig te dragen. Door het goed strikken zakt het strikmutsje bijvoorbeeld niet over de ogen wanneer je jouw baby in de auto vervoerd. Wel zo handig want dit voorkomt een gefrustreerde baby op de achterbank. Wanneer je jouw baby graag draagt in een draagdoek of draagzak is het ook erg fijn dat het strikmutsje op zijn plaats blijft wanneer jouw baby zijn hoofdje op jouw laat rusten.

5. Uitstraling

Zeg nou eerlijk, een baby met een strikmutsje op ziet er toch enorm schattig uit. Geschikt voor zowel jongetjes als meisjes. Dankzij de diversiteit in kleur en materiaalkeuze bestaat er voor elke baby wel een passend strikmutsje.

Daarom een strikmutsje voor je baby!

De vele voordelen van het strikmutsje maakt het een absolute musthave voor jouw babyuitzet. Het helpt jouw baby zichzelf behaaglijk warm te houden, beschermd en blijft altijd perfect zitten. Bekijk hier ons uitgebreide assortiment baby strikmutsjes.

Dit waren de 5 redenen waarom je baby een strikmutsje zou moeten dragen!

Populaire strikmutsjes voor baby’s

Baby Natura - klantenservice
Hulp & ondersteuning

Hulp nodig? Bekijk hier het antwoord op de meestgestelde vragen.

ga naar
Onze Klantenservice

© 2007 - 2024Baby Natura- Alle rechten voorbehouden -   Privacybeleid   |   Algemene voorwaarden   |   Contact