30 dagen bedenktijd
Binnen 1 tot 2 werkdagen verzonden

Barnsteen

Werking barnsteen

Barnsteen wordt door de homeopathische geneeskunde als een natuurlijk pijnstillend middel erkend. Ideaal dus bij o.a. tandjesleed. Hoe werkt dit dan? Door barnsteen op de huid te dragen komt er door de lichaamswarmte barnsteenzuur vrij. Dit zuur heeft ontstekingsremmende en therapeutische eigenschappen. De “Baltische barnsteen” afkomstig uit de Baltische regio staat bekend om zijn hoge niveau aan barnsteenzuur.

1–24 van 70 producten

Barnsteen Barnsteen draagt ook wel de naam Amber. Deze “steen” is feitelijk geen steen maar een fossiele hars afkomstig van naaldbomen. Deze hars droop miljoenen jaren geleden uit de bomen en is vervolgens versteend. In Oost-Europa (vanaf Duitsland t/m Rusland) is het gebruikelijk dat baby’s en kinderen een barnsteen ketting dragen. Jong geleerd… Rond een leeftijd van 8 weken is het aan te raden je baby een barnsteen ketting te laten dragen. Zo heeft de kleine er al op jonge leeftijd profijt van en ontstaat er gewenning in het dragen van een barnsteen ketting. Zo zal je merken dat wanneer je kleintje ouder wordt hij/zij er niet snel op zal bijten of eraan zal trekken omdat het gewend is geraakt aan het dragen van de barnsteen ketting. Veiligheid Elk steentje is apart geknoopt. Door de knoopjes zal de ketting breken wanneer deze op hoge spanning komt te staan, zonder dat alle steentjes van de ketting losraken. De steentjes van de ketting zijn niet bestand tegen kauwen, dan kunnen ze gemakkelijk breken. Wij raden ten strengste af om de ketting aan te houden tijdens het slapen. Ook adviseren wij de kettingen alleen onder toezicht te dragen om stikgevaar te voorkomen.
Amberos Met trots mag Baby Natura zich de eerste retailer van Amberos in Nederland noemen. Amberos is opgericht in Palanga, de Litouwse hoofdstad van barnsteen. Amberos is een familie bedrijf wat al generaties lang de barnsteen, welke aanspoelt vanuit de Oostzee, verzamelt en koestert. “Amber is voor ons een bron van inspiratie geweest. Het duurt tientallen miljoenen jaren om te vormen en daarom zien we barnsteen als een delicaat materiaal dat ons bedrijf met speciale zorg behandelt om zijn natuurlijke schoonheid te onthullen” Amberos bewerkt en polijst elk stuk barnsteen voordat ze het samenvoegen tot een prachtige ketting of armband. Ondanks dat de productie de afgelopen jaren gestaag is gegroeid, verwerkt Amberos de barnsteen nog steeds grotendeels handmatig. Op deze manier weten ze de hoogste kwaliteit te behouden. Lengte barnsteen ketting baby De ideale lengte van de ketting verschild per leeftijdsgroep, een richtlijn is:
  • 2 maanden – 24 maanden oud: 32 cm (13 inch)
  • 24 maanden – 6 jaar oud: 36 cm
Let op, het officiële advies: De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de veiligheid van kettingen onderzocht. De NVWA stelt dat de kettingen voor baby’s gevaar kunnen opleveren tijdens het gebruik. In het geval dat een kraal splijt en in de mond van een baby terecht komt, kan dat gevaarlijk zijn. Deze barnsteen kettingen zijn niet geschikt voor baby’s, gebruik ze alleen als je kind drie jaar of ouder is.  
© 2007 - 2021Baby Natura- Alle rechten voorbehouden