🎁 10% korting op gehele website* - gebruik code TRAKTATIE10!
GRATIS af te halen in Annerveenschekanaal
Verzendkosten slechts 4,95 in NL
Gratis bezorging vanaf 75,-

Zoutlampen

Filter

Zoutlamp kopen voor baby- of slaapkamers? Zoutlampen geven een prachtige sfeer verlichting en hebben ook nog eens een bijzondere werking. Baby Natura heeft een ruim assortiment zoutlampen voor op bijvoorbeeld de babykamer. Meer informatie over Himalaya zoutlampen.

1–24 van 39 producten

 • Baby Natura NIEUW LED lampje voor Himalaya zoutlampen E14

  Baby Natura
  NIEUW LED lampje voor Himalaya zoutlampen E14

  5,49
 • Baby Natura Gloeilampje voor Himalaya zoutlampen E14

  Baby Natura
  Gloeilampje voor Himalaya zoutlampen E14

  3,49
 • Aanbieding! Baby Natura Himalaya zoutlamp maan rood
  -20%

  Baby Natura
  Himalaya zoutlamp maan rood

  31,95
 • Aanbieding! Baby Natura Himalaya zoutlamp 2-4 kg wit
  -20%

  Baby Natura
  Himalaya zoutlamp 2-4kg rood

  15,95
 • Aanbieding! Baby Natura Himalayazout nachtlampje rots grijs
  -20%

  Baby Natura
  Himalayazout nachtlampje rots

  17,95
 • Aanbieding! Himalayazout nachtlampje maan rood
  -20%

  Baby Natura
  Himalayazout nachtlampje maan rood

  18,95
 • Aanbieding! Himalaya zoutlamp 4-6kg
  -20%

  Baby Natura
  Himalaya zoutlamp 4-6kg

  19,95
 • Aanbieding! Himalaya zoutlamp 1-2kg rood
  -20%

  Baby Natura
  Himalaya zoutlamp 1-2kg rood

  14,50
 • Aanbieding! Baby Natura Himalaya zoutlamp maan wit
  -25%

  Baby Natura
  Himalaya zoutlamp maan wit

  31,95
 • Aanbieding! Baby Natura Himalayazout nachtlampje maan wit
  -20%

  Baby Natura
  Himalayazout nachtlampje maan wit

  18,95
 • Aanbieding! Baby Natura Himalaya zoutlamp 2-4 kg wit
  -20%

  Baby Natura
  Himalaya zoutlamp 2-4 kg grijs

  17,95
 • Aanbieding! Baby Natura Himalayazout nachtlampje ster
  -20%

  Baby Natura
  Himalayazout nachtlampje ster

  18,95
 • Aanbieding! Baby Natura Himalaya zoutlamp maan grijs
  -20%

  Baby Natura
  Himalaya zoutlamp maan grijs

  31,95
 • Aanbieding! Baby Natura Himalayazout nachtlampje rots grijs
  -20%

  Baby Natura
  Himalayazout nachtlampje rots grijs

  17,95
 • Himalayazout nachtlampje cilinder

  Baby Natura
  Armatuur / Kabel fitting E14

  7,49
 • Aanbieding! Baby Natura Himalayazout theelichthouder wit
  '-25%

  Baby Natura
  Himalayazout theelichthouder rood

  5,95
 • Aanbieding! Baby Natura Himalaya zoutlamp 2-4 kg wit
  -20%

  Baby Natura
  Himalaya zoutlamp 2-4 kg wit

  17,95
 • Aanbieding! Himalayazout nachtlampje planeet
  -20%

  Baby Natura
  Himalayazout nachtlampje planeet

  17,95
 • Aanbieding! Baby Natura Himalayazout nachtlampje maan grijs
  -20%

  Baby Natura
  Himalayazout nachtlampje maan grijs

  18,95
 • Aanbieding! Baby Natura Himalaya zoutlamp paddenstoel
  -20%

  Baby Natura
  Himalaya zoutlamp paddenstoel

  31,95
 • Aanbieding! Baby Natura Himalayazout nachtlampje ster
  -20%

  Baby Natura
  Himalayazout nachtlampje ster grijs

  18,95
 • Aanbieding! Baby Natura Himalaya zoutlamp blad rood
  -20%

  Baby Natura
  Himalaya zoutlamp ster

  35,95
 • Aanbieding! Baby Natura Himalayazout nachtlampje ster wit
  -20%

  Baby Natura
  Himalayazout nachtlampje ster wit

  18,95
 • Baby Natura Himalayazout theelichthouder wit

  Baby Natura
  Himalayazout theelichthouder wit

  7,95

Meer informatie over Himalaya zoutlampen;

Zoutlamp kopen bij Baby Natura

Wil je een zoutlamp kopen en ben je benieuwd naar de werking van een zoutlamp? Bij Baby Natura kun je zoutlampen kopen in verschillende groottes (van een zoutlamp van 6 kilo tot een zoutlamp stopcontact of een zoutlamp nachtlampje), maar je kunt bij ons ook terecht voor een lampje voor de zoutlamp. Wil je meer weten over de werking van een zoutlamp? Je kunt er hier alles over lezen.

Wat is de werking van een zoutlamp?

We werking van een Himalaya zoutlamp is tweeledig. Het neutraliseert de lucht en trekt vocht aan. Dit heeft meerdere voordelen. Een Himalaya zoutlamp is gemaakt van 100% natuurlijk zoutkristal afkomstig uit ‘The Salt Range’ in Pakistan. Het branden van een Himalaya zoutlamp in huis heeft een positief effect op een gezonde leefomgeving. De meest gemelde gezondheidsvoordelen zijn verlichting van astma.

De zoutlamp werking gebeurt op twee manieren:

 1. Zoutkristal neutraliseert een overvloed aan positief geladen ionen* in de lucht;
 2. Het Himalaya zoutkristal trekt vocht aan. Met dit vocht komen ook zogenaamde allergenen, gifstoffen en andere verontreinigende stoffen mee. Hierdoor reinigt de Himalaya zoutlamp de ruimte waar het zich in bevindt.

Een Himalaya zoutlamp vermindert sterk de hoeveelheid stof in de lucht. Hierdoor ervaren astmapatiënten minder ademhalingsproblemen. Door de overvloed aan positief geladen ionen te neutraliseren draagt een Himalaya zoutlamp bij aan een betere nachtrust en een positief humeur.

Voordelen van zoutlampen

Naast de positieve werking van zoutlampen, die we hierboven beschreven hebben,  krijgen we ook veel complimenten over de grote keuze aan zoutlampen en de estetische voordelen van het product. De rots, ster of maan zoutlampen zien er prachtig uit en zijn echte eyecatchers in de slaapkamers of andere ruimtes. Dat voordeel weegt voor veel mensen ook zwaar mee.

Wat zijn ionen?

Ionen zijn atomen of moleculen met een elektrische lading. Iedereen die het vak biologie, natuurkunde of scheikunde heeft gehad heeft wel eens gehoord van het begrip ionen. Een ion kan positief of negatief geladen zijn. Wanneer het negatief geladen is heeft het ion dus een tekort, waardoor het andere stofjes aan kan trekken. Zo zijn ionen in staat om aërsolen, dat zijn vaste of vloeibare stoffen in gassen, en stofdeeltjes aan zich binden. Tevens kunnen ionen zich hechten aan bacteriën en ziektekiemen en maken deze onschadelijk door de elektrische lading die een ion bevat.

Wat doen ionen voor de mens?

Ionen hebben een positieve werking op het welzijn van een volwassen mens, kind of baby. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het verrijken van de lucht met negatieve ionen een positief effect. Zo is er een duidelijke toename van de weerstand, een toename van levensvreugde en een verbetering van het concentratievermogen geconstateerd. Het is zelfs zo dat het inademen van geïoniseerde lucht de concentratie zuurstof in het bloed bevordert. Door de hogere concentratie zuurstof in het bloed kunnen organen beter functioneren, net als de celstofwisseling.

Huisstof, elektrische apparatuur, plastic oppervlakken en elektromagnetische straling zorgen voor een grote toename van positieve ionen in de lucht. Wanneer er te veel positief geladen ionen in de lucht zweven, kan dit leiden tot gezondheidsklachten. Zo komt het vaker voor dat je je niet lekker voelt en klachten ervaart zoals hoofdpijn, vermoeidheid, een droge keel of zelfs grieperig. Tevens kan een gevoel van stress, depressie, nervositeit of geprikkeldheid toenemen.

Een goede balans van ionen in jouw werk- en leefomgeving is dus van groot belang. Wanneer de hoeveelheid negatief geladen ionen in de ruimte toeneemt zullen de gezondheidsklachten verdwijnen en de weerstand verhogen.

Zoutlamp kopen; hoe weet je of de zoutlamp echt is?

Een echte Himalaya zoutlamp kun je herkennen aan het licht dat het afgeeft wanneer de lamp brandt. Dit licht zal gedempt en ongelijkmatig zijn. Daarnaast zal een echte Himalaya zoutlamp altijd gaan lekken, ook wel zweten genoemd, wanneer de ruimte waar de lamp staat te vochtig is.

Wat is de herkomst van de zoutlamp?

Het zoutkristal, ook wel Haliet genoemd, wordt gedolven op maar liefst 250 meter diepte in Pakistan. Naar schatting is het zout 180 miljoen jaar oud. Elk stuk zoutkristal wordt handmatig gesorteerd en vervolgens bewerkt tot lamp. Omdat elke lamp met de hand wordt geproduceerd, i.c.m. dat het een 100% natuurproduct is, maakt dat er geen twee gelijke zoutlampen zijn. Zo is de kleur, vorm en bouw van elke Himalaya zoutlamp uniek in zijn soort.

Welk formaat zoutlamp heb ik nodig?

Wil je een zoutlamp kopen, dan is het handig om te weten welk formaat je nodig hebt. De Himalaya zoutlampen bij Baby Natura zijn ingedeeld in gewicht. Voor een goede werking van de zoutlamp is 250 gram zoutkristal per vierkante meter voldoende. Wanneer de ruimte erg groot is, kan je ervoor kiezen om meerdere lampen te plaatsen. Heb je een kleine ruimte? Dan voldoet een zoutlapm nachtlampje of een zoutlamp stopcontact.

Waarom lekt mijn zoutlamp?

Een echte Himalaya zoutlamp is gemaakt uit 100% zoutkristal en trekt altijd vocht aan. Wanneer de lamp in een te vochtige ruimte staat en zijn aangetrokken vocht niet kwijt kan zal het gaan ‘zweten’. Zo kan het zijn dat je een plasje zout water onder jouw lamp kan aantreffen. Wanneer dit gebeurt is het belangrijk actie te ondernemen. De lamp lekt niet alleen, maar smelt ook echt en zal dus kleiner worden.

Hoe voorkom ik dat mijn zoutlamp lekt?

 • Zorg dat de lamp op een droge plaats staat. Niet naast een open raam, in de buurt van de badkamer of wasruimte. Tevens kun je de lamp beter niet naast een apparaat zetten wat stoom produceert of naast het fornuis tijdens het koken;
 • Bij een te hoge luchtvochtigheid in huis, breng dit omlaag met een ontvochtiger;
 • Lampje voor zoutlamp; gebruik bij grote Himalaya zoutlampen altijd een gloeilamp. Een ovenlampje of koelkastlampje is perfect. Doordat een gloeilampje warmte afgeeft zal het teveel aan vocht in de lamp verdampen.

Hoe maak ik mijn Himalaya zoutlamp schoon?

Het onderhoud van een zoutlamp is zeer eenvoudig. Het maakt in dit geval niet uit of je een grote zoutlamp hebt of een zoutlamp nachtlampje of een zoutlamp stopcontact. Wanneer de lamp te veel stof heeft aangetrokken, kun je dit verwijderen met een droge doek of een zachte borstel. Gebruik in geen geval water, dit zal de lamp aantasten.

Lampje voor zoutlamp

Welk lampje voor zoutlamp kun je het beste gebruiken? Voor de grote zoutlampen is een klein gloeilampje met E14 fitting perfect. Bijvoorbeeld een koelkastlampje of ovenlampje van 15 watt geeft een prachtig licht. Bij het gebruik van een zoutsteen nachtlampje is ons advies om het meegeleverde gloeilampje te vervangen voor een led lampje. Een schakelbordlampje is een vaak gebruikte variant hiervoor.

Zoutlamp kopen met huisdieren, wat je moet weten

Wil je een zoutlamp kopen, maar heb je huisdieren? Let goed op jouw huisdieren wanneer je een zoutlamp in huis hebt staan. Soms wil het voorkomen dat huisdieren, met name katten, willen likken aan de zoutlamp. Dit oogt onschuldig, echter is dit het niet. Door het likken aan de lamp kan jouw huisdier een zoutvergiftiging oplopen.

Tips voor de aanschaf van jouw Himalaya zoutlamp

Ben je op zoek naar een Himalaya zoutlamp? Bedenk eerst of je gaat voor werking of voor sfeer. Wanneer je kiest voor werking let dan goed op dat je een echt exemplaar aanschaft die gemaakt is van 100% zoutkristal. Alle lampen bij www.babynatura.nl zijn van hoge kwaliteit en afkomstig uit ‘The Saltrange’ in Pakistan. Vervolgens is het belangrijk dat het gewicht van de lamp overeenkomt met de ruimte waar deze in staat. Per vierkante meter oppervlakte heb je 250 gram zoutkristal nodig. Bij grotere ruimtes kun je ervoor kiezen om meerdere lampen neer te zetten, of één lamp vlakbij de plek waar je regelmatig zit.

Zoutlamp nachtlampje

Wanneer alleen sfeer gewenst is kun je naast de grote lampen ook kijken naar een zoutlamp nachtlampje of een zoutlamp stopcontact. Een zoutlamp nachtlampje vind je bij Baby Natura in diverse vormen. Zo verkopen wij het zoutlamp nachtlampje maan, himalaya zoutlamp nachtlampje ster, maar ook de klassieke rots vorm. Deze nachtlampjes zijn perfect om te branden bij het (voor)lezen of gedurende de nacht.

Geen stopcontact in de buurt voor een zoutlamp nachtlampje? Dan kun je ook kiezen voor een waxinelichthouder gemaakt van 100% Himalaya zoutkristal. De waxinelichthouder is een absolute sfeermaker in iedere woonkamer. Ook prachtig te gebruiken op de seizoenstafel.

Welke kleur Himalaya zoutlamp past bij mij?

Baby Natura verkoopt zoutlampen in diverse vormen en kleuren. We zijn begonnen met de welbekende rode/roze zoutlamp, maar hebben inmiddels een zeer uitgebreid aanbod. Zoutlampen in verschillende vormen als een maan, planeet of ster, kleine nachtlampjes en grote zoutlampen van 2-4 kg. We hebben het allemaal in de webshop. Qua prijzen zijn we de scherpste aanbieders van zoutlampen. Speur tussen het assortiment naar

Rode of roze zoutlamp

De rode zoutlamp is de meest bekende kleur zoutlamp en bevat van nature spoorelementen als zink, ijzer, magnesium en kalium. Hoe meer ijzer, hoe roder de zoutlamp. Het ijzer geeft het zoutkristal de kleur, welke kan variëren van lichtroze naar donkeroranje. Het warme licht wat deze rode zoutlamp verspreid is prettig voor de ogen en geeft de gehele ruimte een warme sfeer. Rode of roze zoutlampen worden het meest besteld.

Dit zal komen omdat deze roze of rode zoutlamp wordt getypeerd als de ‘originele’ zoutlampen. Andere kleuren zoutlampen worden echter wel steeds populairder. Meer weten over de andere kleuren? Lees dan nog even verder!

Witte zoutlamp

De witte zoutlamp bestaat voor een groter deel uit Natrium Chloride en bevat o.a. geen ijzer. Hierdoor blijft de roestrode kleur achterwege en heeft dit zoutkristal een prachtige witte uitstraling. De werking is net zo goed als de lampen met een rode kleur. Let op: de witte lamp bevat minder kleur, dus minder pigment. Hierdoor kan het licht feller zijn dan bij de rode of de grijze variant. De witte lampen zijn een echte eyecatcher in elk interieur. Zeer prettig om een boek bij te lezen, minder geschikt als zacht zoutlamp nachtlampje.

Grijze zoutlamp

Een grijze zoutlamp is uniek in zijn soort. Grijze zoutlampen vallen op door hun uitstraling en passen beter in bepaalde inrichtingsstijlen dan onze andere lampen. Ook wel zwarte zoutlamp of ‘black hialayan salt lamp’ genoemd. Deze lamp heeft een prachtige uitstraling. De donkergrijze kleur wordt gecreëerd door de aanwezigheid van magnesium en zwavel. Deze grijze kleur zoutlamp is perfect als zoutlamp nachtlampje. Bij het branden van de grijze zoutlamp krijgt deze een warme rood/gele gloed over zich heen. Perfect voor nachtelijke avonturen met je kleintje, bijvoorbeeld om te verschonen of een voeding te geven. Het is onvoldoende licht om een boek bij te lezen.

Altijd op de hoogte van de laatste acties

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang handige tips, de laatste nieuwtjes en verwarmende acties in mijn mailbox.

Je kunt je op elk moment afmelden.

Baby Natura - klantenservice
Hulp & ondersteuning

Hulp nodig? Bekijk hier het antwoord op de meestgestelde vragen.

ga naar
Onze Klantenservice

© 2007 - 2024Baby Natura- Alle rechten voorbehouden -   Privacybeleid   |   Algemene voorwaarden   |   Contact