Persoonlijke inpak/cadeau- service
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Zoutlampen: De complete uitleg over zoutlampen

Himalaya zoutlampen geven een prachtige sfeer verlichting en hebben ook nog eens een bijzondere werking. Baby Natura heeft een ruim assortiment zoutlampen voor op bijvoorbeeld de babykamer.

Meer informatie over Himalaya zoutlampen;

Wat is de werking van een zoutlamp?

Een Himalaya zoutlamp is gemaakt van 100% natuurlijk zoutkristal afkomstig uit “The Salt Range” in Pakistan. Het branden van een Himalaya zoutlamp in huis heeft een positief effect op een gezonde leefomgeving. De meest gemelde gezondheidsvoordelen zijn verlichting van Astma.

De zoutlamp werking gebeurt op twee manieren:

  1. Zoutkristal neutraliseert een overvloed aan positief geladen ionen* in de lucht.
  2. Het Himalaya zoutkristal trekt vocht aan. Met dit vocht komen ook zogenaamde allergenen, gifstoffen en andere verontreinigde stoffen mee. Hierdoor reinigt de Himalaya zoutlamp de ruimte waar het zich in bevindt.

Een Himalaya zoutlamp vermindert dus sterk de hoeveelheid stof in de lucht. Hierdoor ervaren astmapatiënten minder ademhalingsproblemen. Door de overvloed aan positief geladen ionen te neutraliseren draagt een Himalaya zoutlamp bij aan een betere nachtrust en een positief humeur.

Wat zijn ionen?

Iedereen die het vak biologie, natuurkunde of scheikunde heeft gehad heeft wel eens gehoord van het begrip ionen. Weet je nog, dit zijn atomen of moleculen met een elektrische lading. Een ion kan positief of negatief geladen zijn. Wanneer het negatief geladen is heeft het ion dus een tekort, waardoor het andere stofjes tot zich kan trekken. Zo zijn ionen in staat om aërsolen, dat zijn vaste of vloeibare stoffen in gassen, en stofdeeltjes tot zich te binden. Tevens kunnen ionen zich hechten aan bacteriën en ziektekiemen en maken deze onschadelijk door de elektrische lading die een ion bevat.

Wat doen ionen voor de mens?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het verrijken van de lucht met negatieve ionen een positief effect heeft op de mens. Zo is er een duidelijke toename van de weerstand, een toename van levensvreugde en een verbetering van het concentratievermogen geconstateerd. Het is zelfs zo dat het inademen van geïoniseerde lucht de concentratie zuurstof in het bloed bevordert. Door de hogere concentratie zuurstof in het bloed kunnen organen beter functioneren net als de celstofwisseling.

Huisstof, elektrische apparatuur, plastic oppervlakten en elektromagnetische straling zorgen voor een grote toename van positieve ionen in de lucht. Wanneer er teveel positief geladen ionen in de lucht zweven kan dit leiden tot gezondheidsklachten. Zo komt het vaker voor dat je je niet lekker voelt en klachten ervaart zoals hoofdpijn, vermoeidheid, een droge keel of zelfs grieperig. Tevens kan een gevoel van stress, depressie, nervositeit of geprikkeldheid toenemen.

Een goede balans van ionen in jouw werk- en leefomgeving is dus van groot belang. Wanneer de hoeveelheid negatief geladen ionen in de ruimte toenemen zullen de gezondheidsklachten verdwijnen en de weerstand verhogen.

Hoe weet je of zoutlamp echt is?

Een echte himalaya zoutlamp kun je herkennen aan het licht dat het afgeeft wanneer de lamp brand. Dit licht zal gedempt en ongelijkmatig zijn. Daarnaast zal een echte Himalaya zoutlamp altijd gaan lekken, ook wel zweten genoemd, wanneer de ruimte waar de lamp staat te vochtig is. Bij Baby Natura ben je verzekerd van een zoutlamp van hoge kwaliteit, geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden.

Wat is de herkomst van de zoutlamp?

Het zoutkristal ook wel Haliet genoemd wordt gedolven op maar liefst 250 meter diepte in Pakistan. Naar schatting is het zout 180 miljoen jaar oud. Elk stuk zoutkristal wordt handmatig gesorteerd en vervolgens bewerkt tot lamp. Omdat elke lamp met de hand wordt geproduceerd i.c.m. dat het een 100% natuurproduct is maakt dat er geen twee gelijke zoutlampen zijn. Zo is de kleur, vorm en bouw van elke Himalaya zoutlamp uniek in zijn soort. Soms tref je een uniek lijnen spel aan in de lamp of bijvoorbeeld een witte plek door de verzadiging van het zoutkirstal.

Populaire zoutlamp producten

Welk formaat zoutlamp heb ik nodig?

De Himalaya zoutlampen bij Baby Natura zijn ingedeeld op gewicht. Voor een goede werking van de zoutlamp is 250 gram zoutkristal per vierkante meter voldoende. Wanneer de ruimte erg groot is kan je ervoor kiezen om meerdere lampen te plaatsen.

Waarom lekt mijn zoutlamp?

Een echte Himalaya zoutlamp gemaakt uit 100% zoutkristal trekt altijd vocht aan. Wanneer de lamp in een te vochtige ruimte staat en zijn aangetrokken vocht niet kwijt kan zal het gaan “zweten”. Zo kan het zijn dat je een plasje zout water onder jouw lamp kan aantreffen. Wanneer dit gebeurt is het belangrijk actie te ondernemen. De lamp lekt niet alleen maar smelt ook echt en zal dus kleiner worden. Pas op dat het “water” wat van de zoutlamp af komt niet op een gelakte of bewerkte ondergrond komt. Het zout kan de ondergrond aantasten.

Hoe voorkom ik dat mijn zoutlamp lekt?

  1. Zorg dat de lamp op een droge plaatst staat. Niet naast een open raam, in de buurt van de badkamer of wasruimte. Tevens kun je de lamp beter niet naast een apparaat zetten wat stoom produceert of naast het fornuis tijdens het koken.
  2. Bij een te hoge luchtvochtigheid in huis, breng dit omlaag met een ont-vochtiger.
  3. Gebruik bij grote Himalaya zoutlampen altijd een gloeilamp. Een ovenlampje of koelkastlampje is perfect. Doordat een gloeilampje warmte afgeeft zal het teveel aan vocht in de lamp verdampen.

Hoe maak ik mijn Himalaya zoutlamp schoon?

Het onderhoud van een zoutlamp is zeer eenvoudig. Wanneer de lamp teveel stof heeft aangetrokken kun je dit verwijderen met een droge doek of een zachte borstel. Gebruik in geen geval water, dit zal de lamp aantasten. Of wat dacht je van het gebruik van een haarföhn of een compressor om even het stof van jouw zoutlamp af te blazen.

Welke lamp kan ik het beste gebruiken in mijn zoutlamp?

Voor de grote zoutlampen is een klein gloeilampje met E14 fitting perfect. Bijvoorbeeld een koelkastlampje of ovenlampje van 15 watt geeft een prachtig licht. Bij het gebruik van een zoutsteen nachtlampje is ons advies om het meegeleverde gloeilampje te vervangen voor een led lampje. Een schakelbordlampje is een vaak gebruikte variant hiervoor.

Zoutlamp en huisdieren, wat je moet weten.

Let goed op jouw huisdieren wanneer je een zoutlamp in huis hebt staan. Soms wil het voorkomen dat huisdieren, met name katten, willen likken aan de zoutlamp. Dit oogt onschuldig, echter is dit het niet. Door het likken aan de lamp kan jouw huisdier een zoutvergiftiging oplopen.

Populaire zoutlamp nachtlampjes

Tips voor de aanschaf van jouw Himalaya zoutlamp!

Opzoek naar een Himalaya zoutlamp? Bedenk eerst of je gaat voor werking of voor sfeer. Wanneer je kiest voor werking let dan goed op dat je een echt exemplaar aanschaft gemaakt van 100% zoutkristal. Alle lampen bij www.babynatura.nl zijn van hoge kwaliteit en afkomstig uit “The Saltrange” in Pakistan. Vervolgens is het belangrijk dat het gewicht van de lamp overeenkomst met de ruimte waar deze in staat. Per vierkante meter oppervlakte heb je 250gram zoutkristal nodig. Bij grotere ruimtes kun je ervoor kiezen om meerdere lampen neer te zetten, of één lamp vlakbij de plek waar je regelmatig zit.

Wanneer alleen sfeer gewenst is kun je naast de grote lampen ook kijken naar een zoutlamp nachtlampje. Himalaya zout nachtlampjes vindt je bij Baby Natura in diverse vormen. Zo verkopen wij het zout nachtlampje maan, himalaya zout nachtlampje planeet maar ook de klassieke rots vorm. Deze nachtlampjes zijn perfect om te branden bij het (voor)lezen of gedurende de nacht.

Geen stopcontact in de buurt voor een zoutlamp nachtlampje? Dan kun je ook kiezen voor een waxinelichthouder gemaakt van 100% himalaya zoutkristal. De waxinelichthouder is een absolute sfeermaker in iedere woonkamer. Ook prachtig te gebruiken op de seizoenstafel.

Welke kleur Himalaya zoutlamp past bij mij?

Bij Baby Natura verkopen we zoutlampen in diverse vormen en kleuren. Alle zoutlampen zijn gemaakt van 100% natuurlijk zoutkristal. De Himalaya zoutlampen zijn te verkrijgen in de kleuren wit, rood/roze en grijs.

Rood of roze:

De rode is de meest bekende kleur zoutlamp en bevat van nature spoorelementen als zink, ijzer, magnesium en kalium. Hoe meer ijzer hoe roder de zoutlamp. Het ijzer geeft het zoutkristal de kleur welke kan variëren van licht roze naar donkeroranje. Het warme licht wat deze rode zoutlamp verspreid is prettig voor de ogen en geeft de gehele ruimte een warme sfeer.

Wit:

De witte zoutlamp bestaat voor een groter deel uit Natrium Chloride en bevat o.a. geen ijzer. Hierdoor blijft de roestrode kleur achterwege en heeft dit zoutkristal een prachtige witte uitstraling. De werking is net zo goed als de lampen met een rode kleur. Let op: de witte lamp bevat minder kleur dus minder pigment. Hierdoor kan het licht feller zijn dan bij de rode of de grijze variant. De witte lampen zijn een echte eyecatcher in elk interieur. Zeer prettig om een boek bij te lezen, minder geschikt als zacht zoutlamp nachtlampje.

Grijze lamp:

Uniek in zijn soort is de grijze zoutlamp. Ook wel zwarte zoutlamp of ‘black himalayan salt lamp’ genoemd. Deze lamp heeft een prachtige uitstraling. De donker grijze kleur wordt gecreëerd door de aanwezigheid van magnesium en zwavel. Deze kleur zoutlamp is perfect als nachtlampje. Bij het branden van de grijze zoutlamp krijgt deze een warme rood/gele gloed over zicht heen. Perfect voor nachtelijke avonturen met je kleintje, bijvoorbeeld om te verschonen of een voeding te geven. Het is onvoldoende licht om een boek bij te lezen.

Bron: Himalaya zoutlampen

Baby Natura - klantenservice
Hulp & ondersteuning

Hulp nodig? Bekijk hier het antwoord op de meestgestelde vragen.

ga naar
Onze Klantenservice

© 2007 - 2024Baby Natura- Alle rechten voorbehouden -   Privacybeleid   |   Algemene voorwaarden   |   Contact