Persoonlijke inpak/cadeau- service
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Natuurlijk biologisch

Van harte welkom op de website van Baby Natura. Wij hopen u van dienst te kunnen zijn met onze natuur zuivere babykleding.

De kleding die Baby Natura verkoopt komt van leveranciers die gecertificeerd zijn om biologische kleding te produceren.

Maar nu de vraag, waarom biologische babykleding?

Biologisch Katoen

Kleding van Biologische katoen wordt vervaardigd van katoenplanten die groeien op velden waar geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest en pesticiden (chemische bestrijdingsmiddelen). Ook in het verdere verwerkingsproces van de biologische katoen, wordt een zo milieuvriendelijke methode gebruikt om tot het eindproduct te komen. Zo is biologische katoen vrij van formaldehyde (een giftige stof die gebruikt wordt voor het kreukvrij maken van kleding).
Daarom is biologische katoen niet schadelijk voor de huid en dus eigenlijk een must voor het pasgeboren kind.

Voor de verfprocessen van kleding geldt over het algemeen dat deze milieubelastend zijn. Kleding gemaakt van biologisch katoen is dus het meest milieuvriendelijk in haar ongebleekte staat. 
Daarom verkoopt Baby Natura al haar onderkleding en slaapzakken ook in de ‘natuur’ variant.

Sommige katoen wordt plantaardig geverfd, maar ook plantaardige verfstoffen hebben fixeermiddelen nodig, bovendien is er voor de teelt van de verfplanten heel veel landbouwgrond nodig.

Naast dat er in de biologische textielsector wordt gestreefd naar een zo organisch mogelijk proces, wordt er ook gestreefd naar het handhaven van de rechten en de veiligheid van de mensen die zich inspannen in het productieproces van de kleding.

De prijs van biologisch geteelde katoen ligt hoger dan die van de gangbare katoen. Duurzame landbouw kost meer, alleen al wegens de kleinschaligheid. Daar bovenop komen nog de kosten voor de research, de begeleiding van de boeren, de omschakelingskosten en de kosten voor de certificaten.

Biologische Wol

In de gangbare wolsector worden tal van giftige chemische middelen gebruikt om teken en andere insecten bij de schapen op afstand te houden, maar ook na het scheren om de geschoren wol te reinigen. Tijdens het transport en het opslaan van de wol, worden chemicaliën gebruikt om de motten buiten te houden en om het samenklitten tegen te gaan.

De wol die de leveranciers van Baby Natura gebruiken komt van biologische wol en wol dat van gecertificeerde fokkers komt, hier geldt dat noch de schapen, noch de gewonnen wol met chemische bestrijdingsmiddelen worden bewerkt. En er wordt rekening gehouden met het welzijn van de dieren. 

Zijde 

Voor zijde bestaat nog maar net een biologische variant, wel was er al een milieuvriendelijke zijde.

Traditioneel krijgt de ontbaste zijde een giftig, mens-en milieubedreigend bad. Dit is om de schoongemaakte draad meer gewicht te geven en voller te maken. Milieuvriendelijke zijde is vrij van chemicaliën.

Zoals bij iedere textielgrondstof is het verven van de zijde een uiterst milieubelastend proces. Milieuvriendelijke zijde wordt afgewerkt met verfstoffen die veel minder belastend zijn voor mens en milieu (zware metalen etc.). Op die manier zijn op de afgewerkte kledingstukken ook geen schadelijke resten aanwezig die aanleiding kunnen geven tot huidirritaties en allergieën.

De zijde die onze leveranciers gebruiken is zoveel mogelijk milieuvriendelijke zijde.

Baby Natura - klantenservice
Hulp & ondersteuning

Hulp nodig? Bekijk hier het antwoord op de meestgestelde vragen.

ga naar
Onze Klantenservice

© 2007 - 2024Baby Natura- Alle rechten voorbehouden -   Privacybeleid   |   Algemene voorwaarden   |   Contact