30 dagen bedenktijd
Persoonlijke inpak/cadeau- service
Gratis bezorging vanaf 100,-

Schapenvacht

Zacht en ondersteunend

Bij Baby Natura zijn al onze schapenvachten gemaakt van de meest zachte lamsvachten. De buitenste laag is zeer glad en voelt zacht aan. Dit zorgt voor comfort en geeft minder weerstand op de jonge huid van een baby wanneer deze erop beweegt. Wolvezels zijn van nature ondersteunend doordat ze druk absorberen en het gewicht gelijkmatig over het oppervlak verdelen. Lees hier verder…

Alle 13 producten

Warmteregulerend, schapenvacht baby

Wat doet een schapenvacht voor je baby? Wol heeft natuurlijke temperatuurregulerende eigenschappen. De wol vezels ademen natuurlijk en de lucht circuleert vrij, hierdoor wordt vocht afgevoerd op warme zomeravonden. Bij lagere temperaturen isoleren deze vezels de warmte die het lichaam afgeeft, houden dit vast en geven de warmte terug. Daarom zeggen wij altijd; onze schapenvachten zijn warm in de winter en koel in de zomer! Baby’s, met name pasgeboren baby’s, hebben kwetsbare temperatuurmechanismen. De temperatuurregulerende kwaliteit van een schapenvacht kan deze kleintjes echt helpen om hun temperatuur op peil te houden, wat hen op hun beurt helpt om comfortabeler en langer te rusten. Ook een schapenvacht voor Maxi-Cosi werkt heerlijk temperatuurregulerend.

Ondersteuning bij allergieën en astma

Er zijn aanwijzingen dat het gebruik van een schapenvacht kan helpen beschermen tegen de ontwikkeling van astma en allergieën bij jonge kinderen. Dit komt door het bestaan van microben in de schapenvacht die het immuunsysteem helpen versterken. Bovendien leven huisstofmijt, die een grote irritatie kunnen veroorzaken, niet in wol. Dit maakt een schapenvacht een natuurlijke remedie tegen astmatische aandoeningen wanneer deze zich voordoen.

Ecologisch en medicinaal gelooid

Bij Baby Natura vind je alleen de beste ecologische schapenvachten voor jouw kleintje. Ze zijn gemaakt van biologische wol en medicinaal gelooid. Tijdens deze manier van looien wordt gebruik gemaakt van Relugan, een chroom- en aluminium vrije methode. Hierdoor is de vacht geheel vrij van eventuele schadelijke stoffen.

Vuil-, water en vlambestendig

Een schapenvacht is van nature antibacterieel en heeft zelfreinigende eigenschappen door het vasthouden van een natuurlijke olie. Deze natuurlijke olie draagt de naam Lanoline en heeft de werking vet en vuil af te stoten. Wol bestaat uit drie verschillende lagen, de tweede laag draagt bij aan het wegduwen van vuil door de wrijving die ontstaat tijdens het gebruik. De derde laag is een beschermende laag welke de schapenvacht helpt met een waterafstotende werking. De kern van elke wolvezel kan 30% van zijn gewicht aan vochtdamp opnemen zonder dat de schapenvacht vochtig wordt of zo aanvoelt. In tegenstelling tot synthetische vezels zoals fleece, is een schapenvacht ook meer ademend. Dit voorkomt vieze luchtjes en/of een klam gevoel. Verder is een schapenvacht van nature vlamvertragend en bestand tegen statische elektriciteit. Nooit eerder een schapenvacht gewassen? Wij leggen uit hoe je in 5 simpele stappen een schapenvacht wast.
© 2007 - 2021Baby Natura- Alle rechten voorbehouden