Persoonlijke inpak/cadeau- service
Gratis bezorging vanaf 75,-
30 dagen bedenktijd

Elke babykamer verdient een zoutlamp!

Tegenwoordig zie je ze overal, zoutlampen. Niet alleen de klassieke rots vormige zoutlampen, maar ook prachtige zoutlampen in bijvoorbeeld de vorm van een maan of ster. De maanlamp gemaakt van Himalaya zoutkristal is echt een uniek exemplaar in zijn soort en staat prachtig op elke babykamer. Naast dat een zoutlamp maan een prachtig natuurlijk element is op de babykamer of kinderkamer, heeft het ook verschillende gezondheidsvoordelen.

Inhoud Elke babykamer verdient een zoutlamp:

Welke voordelen heeft een zoutlamp in een babykamer?

Het zachte licht van de zoutlamp geeft een warme sfeer aan jouw babykamer. Ervaring leert dat de zachtheid van het licht ervoor zorgt dat je kindje niet klaar wakker zal zijn wanneer de zoutlamp aan gaat. Het gebruik van een Himalaya zoutlamp in de babykamer zal je kindje een veilig gevoel geven dankzij de vertrouwde sfeer.

Naast het prettige licht geeft een Himalaya zoutlamp ook gezondheidsvoordelen. De kracht van zoutkristal is dat het de lucht verrijkt met negatieve ionen. Hiermee worden stralingen van bijvoorbeeld computers en smartphones geneutraliseerd. Door de neutralisatie van positief geladen ionen wordt de weerstand van je kleintje ondersteund. Daarnaast draagt het bij aan een betere nachtrust en meer ontspanning, hoe dit werkt lees je hier.

Een Himalaya zoutlamp trekt ook vervuilde lucht aan. Zo worden stofdeeltjes uit de lucht onttrokken. Dit heeft een positief effect op de luchtkwaliteit in de babykamer. Het neveneffect is dat de ademhaling van jouw baby automatisch verbeterd en hiermee ook kwaliteit van nachtrust.

Populaire zoutlampen voor babykamer

 • Baby Natura Himalaya zoutlamp blad rood
  RoodWitGrijsRoodRoodRood
  -20%

  Baby Natura
  Himalaya zoutlamp ster

  Product in de uitverkoop
  39,00
 • Baby Natura Himalaya zoutlamp maan rood
  RoodWitGrijsRoodRoodRood
  -25%

  Baby Natura
  Himalaya zoutlamp maan rood

  Product in de uitverkoop
  36,95
 • Baby Natura Himalaya zoutlamp planeet grijs
  RoodGrijs
  -20%

  Baby Natura
  Himalaya zoutlamp planeet

  Product in de uitverkoop
  36,00
 • Baby Natura Himalaya zoutlamp 2-4 kg wit
  RoodGrijsWit
  -10%

  Baby Natura
  Himalaya zoutlamp 2-4kg rood

  Product in de uitverkoop
  17,95

Welke kleur Himalaya zoutlamp is geschikt voor de babykamer?

Onze zoutlampen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen. Zo heb je de zoutlamp maan, zoutlamp ster maar ook de natuurvorm. Allen verkrijgbaar in de kleuren wit, rood/roze en grijs.

Rood of roze zoutlamp:

Van nature bevat het Himalaya zoutkristal o.a. ijzer. Dit ijzer is als het ware gaan roesten waardoor de rode kleur ontstaat, hoe meer ijzer hoe roder de maanlamp gemaakt van zoutkristal. De kleur van de rode zoutlamp maan kan dus variëren van licht roze tot zelfs donker oranje/rood. De rode maanlamp wordt veel verkocht voor de babykamer. Dankzij de prachtige vorm en de warme kleur is dit een echte eyecatcher. Het licht van de rode zoutlamp maan is warm, heeft een fijne gloed en geeft voldoende licht om bij te lezen.

Witte zoutlamp:

De witte zoutlamp maan bevat geen ijzer, hierdoor blijft de rode kleur achterwege. Deze witte zoutlamp heeft een fenomenale frisse uitstraling en de werking is gelijk aan de rode kleur. Doordat de maanlamp wit minder pigment bevat dan de rode is het licht wel een stuk feller t.o.v. de rode en/of de grijze maanlamp. Deze witte maanlamp van zoutkristal is zeer geschikt om een boek bij te lezen, minder geschikt als nachtlampje of tijdens het voeden/verschonen ’s nachts.

Grijze zoutlamp:

Opzoek naar een fijne nachtlamp met prachtige warme uitstraling. Dan is de Himalaya zoutsteen maanlamp grijs echt een musthave voor jouw babykamer. De grijze zoutlamp wordt ook wel zwarte zoutlamp of ‘black Himalayan salt lamp’ genoemd. Dankzij de aanwezigheid van spoorelementen van magnesium en zwavel heeft het zoutkristal zijn donker grijze kleur gekregen. Ook voor de grijze maanlamp geldt, de werking is exact hetzelfde als die van de rode maanlamp. Het licht wat de grijze maanlamp afgeeft is echt uniek voor een Himalaya zoutlamp. Het licht is te omschrijven als een warme rood/gele gloed, perfect voor nachtelijke avonturen met jouw kleintje. De grijze maanlamp is de meest fantastische lichtbron tijdens nachtvoedingen, verschonen in de nacht of gewoon ter oriëntatie in de ruimte.

Zoutlamp maan nachtlampje of grote maanlamp?

Bij Baby Natura vind je een compleet assortiment Himalaya zoutlampen. Van zoutlamp nachtlampje voor in het stopcontact tot de grote maanlamp. Welke lamp het beste past op jouw babykamer is afhankelijk van jouw wensen. Groot of klein? Zowel het zoutlamp nachtlampje maan als de grote maanlamp kun je de hele nacht laten branden. Wens je gebruik te kunnen maken van de werking van het zoutkristal t.b.v. het reinigen van de lucht. Dan is het beter om voor de grote maanlamp te gaan. Per vierkante meter oppervlakte heb je 250 gram zoutkristal nodig voor een optimale werking. De grote maanlamp weegt een kleine 3 kg. Voldoende voor een kamer met een oppervlakte van 12m2. Is de kamer groter, overweeg eventueel de aanschaf van een tweede lamp of plaats de grote maanlamp dichter bij het babybedje.

© 2007 - 2023Baby Natura- Alle rechten voorbehouden -   Privacybeleid   |   Algemene voorwaarden