Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis
9,2/10 op basis van 2225+ reviews
GRATIS af te halen in Annerveenschekanaal

Barnsteen: Daarom een barnsteen ketting/ armband!

Barnsteen ketting met edelsteen voor vrouw en baby

Barnsteen wordt door de homeopathische geneeskunde als een natuurlijk pijnstillend middel erkend. Ideaal dus bij o.a. tandjesleed. Hoe werkt dit dan? Door barnsteen op de huid te dragen komt er door de lichaamswarmte barnsteenzuur vrij. Dit zuur heeft ontstekingsremmende en therapeutische eigenschappen. De “Baltische barnsteen” afkomstig uit de Baltische regio staat bekend om zijn hoge niveau aan barnsteenzuur.

Wij vertellen je het volgende over barnsteen:

Wat is barnsteen?

Barnsteen draagt ook wel de naam Amber. Deze “steen” is feitelijk geen steen maar een fossiele hars afkomstig van naaldbomen. Deze hars droop miljoenen jaren geleden uit de bomen en is vervolgens versteend. De hars is afkomstig van naaldbomen en bood de bomen bescherming tegen insecten en schimmels. Hars is van nature erg plakkerig, zo raken plantenresten en insecten hier gemakkelijk door ingesloten. In onze barnsteen sieraden komen we dan ook met regelmaat een insectje, spinnetje of plantenresten tegen. Een stukje barnsteen kan dan ook gezien worden als een tijdcapsule waarin de tijd miljoenen jaren heeft stil gestaan. Elk barnsteen sieraad is uniek in zijn vorm en voorkomen.

Barnsteen vindt zijn herkomst als hars in Scandinavië ten tijde van het eoceen tijdperk. Door de stijging van de zeespiegel, ongeveer 35 miljoen jaar geleden, kwam het hars onder water te staan. Doordat de hars werd omsloten werd door water begon het te eroderen. De ontstane barnsteen spoelde mee met diverse rivieren en verspreidde zich zo door diverse landen en zeeën. Zo kan je zelfs in Nederland op het strand soms stukjes barnsteen vinden.

Samen met parels en bloedkoraal behoord barnsteen tot de weinige organische half edelstenen. Of barnsteen beschouwd moet worden als mineraal of als fossiel weten we nog niet.

De naam barnsteen is afgeleid van het Duitse woord ‘Bernstein’. Dit woord vindt zijn afkomst uit het Nedersaksische woord ‘Börnen’ wat ‘Branden’ betekend. Barnsteen had dus ook brandsteen kunnen heten. Het bestaat uit verbindingen tussen koolstof, waterstof en zuurstof. Dit maakt dat barnsteen brandbaar is.

De kleur van barnsteen is veelal geel tot roodbruin. Echter kan het ook groen, blauw en zwart zijn. Doordat barnsteen licht is qua gewicht en breekbaar kan het gemakkelijk worden verward met kunststof. Zo is er helaas ook onechte barnsteen in de verkoop.

Is dit echte barnsteen?

Alle barnsteen sieraden die te koop zijn bij Baby Natura zijn gegarandeerd echt. Deze worden geïmporteerd vanuit Litouwen waar de sieraden door een oud familiebedrijf met de hand worden geproduceerd. De barnsteen en edelstenen van onze barnsteen kettingen en armbanden zijn van hoge kwaliteit. Wil je testen of het product echt is? Barnsteen zal smelten wanneer je er een lucifer bij houdt. Tevens blijft het drijven in een verzadigde zoutoplossing en licht het op onder een UV-lamp.

Wat is de werking van een barnsteen ketting?

Barnsteen wordt door de homeopathische geneeskunde als een natuurlijk pijnstillend middel erkend. Ideaal dus bij o.a. tandjesleed. Barnsteen heeft een verzachtend effect bij baby’s en kinderen. Het helpt pijn te verzachten en ontstekingen te remmen. Hoe werkt dit dan? Er zijn twee theorieën over de werking van barnsteen. De meest gehoorde theorie is dat bij het dragen van een barnsteen ketting of barnsteen armband er een hoeveelheid barnsteenzuur vrij komt wat wordt opgenomen door de huid. Doordat de huid de barnsteen ketting verwarmd komt dit zuur vrij en kan worden opgenomen door de bloedbaan. De “Baltische barnsteen” afkomstig uit de Baltische regio staat bekend om zijn hoge niveau aan barnsteenzuur. Dit barnsteenzuur heeft een natuurlijke verzachting van pijn als effect. Evenals het remmen van eventuele ontstekingen.

Een minder bekende theorie is dat barnsteen dankzij opgewekte statische energie een positieve invloed heeft op het energielichaam. Hoe jouw baby barnsteen oplaad? Wanneer de huid van jouw kindje het barnsteen verwarmd of opwrijft, wordt deze elektrisch geladen. Barnsteen heeft een opmerkelijk laag soortelijk gewicht. Een barnsteen ketting voelt dan ook zeer licht aan, voor een baby zal barnsteen aanvoelen als een tweede huid. Barnsteen is dus geen kristal of mineraal. Wel bestaan er vele barnsteen sieraden die naast barnsteen ook edelstenen bevatten. Deze edelstenen hebben allen hun eigen werking.

Wat doet barnsteen voor mijn baby?

Fysiek heeft barnsteen een pijnstillende en verzachtende werking. Daarnaast heeft barnsteen en positieve invloed op de darmwerking. De darmen van jouw baby zijn vanaf geboorte volop aan het rijpen. De grote overgang van vloeibaar naar vast voedsel kan worden ondersteund door jouw baby barnsteen te laten dragen.

Spiritueel hoort barnsteen bij de zonnevlechtchakra en is een zeer sterke talisman. Mentaal zal barnsteen ondersteunen bij het ontwikkelen van creativiteit, harmonie en geduld. Emotioneel is barnsteen dan ook een kalmerende steen en zal helpen bij het verwijderen van emotionele stress.

Populaire barnsteen kettingen

 • Amberos Barnsteen ketting kind lemon, rose quartz, pink jade
  HoneyCognac/turqoiseMilkMulti 4 colorCognac/green jadeLemon/rose quartz/pink jadeGreenCognac/aventurijn koraalCognac/lapis lazuliGeelRainbowCognac-aventurijn-jaspisCherry-turquoise-jadeGreenLemon / amethyst / jadeLemon/rose quartzMilk/cognac

  Amberos
  Barnsteen ketting baby/peuter cognac – aventurijn – jaspis

  15,95
 • Amberos Barnsteen ketting baby/peuter cognac - aventurine coral
  HoneyCognac/turqoiseMilkMulti 4 colorCognac/green jadeLemon/rose quartz/pink jadeGreenCognac/aventurijn koraalCognac/lapis lazuliGeelGoudCognac-aventurijn-jaspisCherry-turquoise-jadeGreenLemon / amethyst / jadeLemon/rose quartzMilk

  Amberos
  Barnsteen ketting baby/peuter cognac – lapis lazuli

  15,95
 • Amberos Barnsteen ketting baby/peuter Honey
  HoneyCognac/turqoiseMilkMulti 4 colorCognac/green jadeLemon/rose quartz/pink jadeGreenCognac/aventurijn koraalCognac/lapis lazuliGeelGoudCognac-aventurijn-jaspisCherry-turquoise-jadeGreenLemon / amethyst / jadeLemon/rose quartzMilk

  Amberos
  Barnsteen ketting baby/peuter Honey

  14,95
 • Amberos Barnsteen ketting kind lemon, rose quartz, pink jade
  HoneyCognac/turqoiseMilkMulti 4 colorCognac/green jadeLemon/rose quartz/pink jadeGreenCognac/aventurijn koraalCognac/lapis lazuliGeelGoudCognac-aventurijn-jaspisCherry-turquoise-jadeGreenLemon / amethyst / jadeLemon/rose quartzMilk

  Amberos
  Barnsteen ketting baby/peuter lemon, rose quartz, pink jade

  15,95

Welke maat barnsteen ketting of armband heb ik nodig?

Ervaring leert dat een barnsteen ketting lengte van 32 centimeter te dragen is vanaf 4 weken tot 4 jaar. Daarna is een lengte van 36 centimeter aan te raden. Mocht je willen kiezen voor een barnsteen armbandje is het verstandig om even het polsje van je baby of kindje op te meten. Bij Baby Natura is de kleinste maat armband 14 centimeter. Vaak is dit het eerste half jaar nog te groot rondom het polsje, dan wordt het barnsteen armbandje vaak rond het enkeltje gedragen. Omdat de barnsteen sieraden allemaal met de hand worden geknoopt zullen tijdens het dragen de knoopjes verder in elkaar schuiven. Hierdoor worden nagenoeg alle barnsteen sieraden tijdens gebruik gemiddeld nog een centimeter langer.

Maten barnsteen armband

 • Baby: 14cm (wordt veelal gedragen van 0 – 5 jaar)
 • Kind: 16,5cm (te dragen vanaf 4 jaar en geschikt voor dames met dunne polsen)
 • Volwassenen: 19cm

Maten barnsteen ketting

 • Baby: 32cm (wordt veelal gedragen van 0 – 5 jaar)
 • Kind: 36cm (te dragen vanaf 3,5 jaar – 10 jaar)
 • Volwassenen: 45cm (te dragen vanaf 8 jaar)

Is een barnsteen ketting veilig bij een baby?

Onze barnsteen sieraden worden met veel aandacht handgemaakt. Veiligheid staat hierbij hoog in het vaandel. Door de speciale techniek van het knopen van de barnsteen sieraden zal een barnsteen ketting of barnsteen armbandje bij teveel spanning altijd breken. Elke barnsteen kraal is apart geknoopt. Door deze knoopjes zal de ketting breken wanneer deze op hoge spanning komt te staan, zonder dat alle steentjes van de ketting losraken.

Let op: het is belangrijk op te letten dat je kleintje de ketting niet in zijn of haar mond stopt, dan wel kauwt op de stenen. Onder druk kan een steen splijten en zo los komen van de draad. Het is geen speelgoed en dient alleen onder toezicht gedragen te worden.

Barnsteen ketting bij doorkomende tandjes baby?

Barnsteen bied ondersteuning bij het doorkomen van tandjes. Tandjesleed zorgt voor pijn en onrust bij je baby. Door het dragen van barnsteen wordt deze periode als minder intens ervaren door zowel de baby als door ouders. Dit komt doordat barnsteen een bepaald zuur bevat wat vrij komt wanneer het wordt verwarmd. Door het dragen van een barnsteen ketting op de huid wordt de steen verwarmd en kan de huid het vrijgekomen barnsteenzuur opnemen. Dit stofje heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking, ideaal ten tijde van doorkomende tandjes.

Populaire barnsteen armbanden

 • Amberos Barnsteen armband baby/peuter chakra
  Lemon/rose quartz/pink jadeLemon / amethyst / jadeMilkRainbowCognac/green jadeMilk/cognacCognac/aventurijn koraalCognac/lapis lazuliGeelCognac/turqoiseAntiekblauwCherry-turquoise-jadeCognac-aventurijn-jaspisRainbowGreenGreenLemon/rose quartzMulti 4 colorHoneyCherry-turquoise-jade

  Amberos
  Barnsteen armband baby/peuter chakra

  8,95
 • Amberos Barnsteen armband baby/peuter cognac - lemon unpolished
  Lemon/rose quartz/pink jadeLemon / amethyst / jadeMilkRainbowCognac/green jadeMilk/cognacCognac/aventurijn koraalCognac/lapis lazuliGeelCognac/turqoiseAntiekblauwCherry-turquoise-jadeCognac-aventurijn-jaspisRainbowAntiekblauwAntiekblauwLemon/rose quartzMulti 4 colorHoneyCherry-turquoise-jade

  Amberos
  Barnsteen armband baby/peuter cognac – aventurijn – jaspis

  8,95
 • Amberos Barnsteen armband baby/peuter cognac - lapis lazuli
  Lemon/rose quartz/pink jadeLemon / amethyst / jadeMilkRainbowCognac/green jadeMilk/cognacCognac/aventurijn koraalCognac/lapis lazuliGeelCognac/turqoiseAntiekblauwCherry-turquoise-jadeCognac-aventurijn-jaspisRainbowGreenGreenLemon/rose quartzMulti 4 colorHoneyCherry-turquoise-jade

  Amberos
  Barnsteen armband baby/peuter lemon, rose quartz, pink jade

  8,95
 • Amberos Barnsteen armband baby/peuter cognac - lapis lazuli
  Lemon/rose quartz/pink jadeLemon / amethyst / jadeMilkRainbowCognac/green jadeMilk/cognacCognac/aventurijn koraalCognac/lapis lazuliGeelCognac/turqoiseAntiekblauwCherry-turquoise-jadeCognac-aventurijn-jaspisRainbowGreenGreenLemon/rose quartzMulti 4 colorHoneyCherry-turquoise-jade

  Amberos
  Barnsteen armband baby/peuter cognac – Aventurijn koraal

  8,95

Amberos

Met trots mag Baby Natura zich de eerste retailer van Amberos in Nederland noemen. Amberos is opgericht in Palanga, de Litouwse hoofdstad van barnsteen. Amberos is een familie bedrijf wat al generaties lang de barnsteen, welke aanspoelt vanuit de Oostzee, verzamelt en koestert. “Amber is voor ons een bron van inspiratie geweest. Het duurt tientallen miljoenen jaren om te vormen en daarom zien we barnsteen als een delicaat materiaal dat ons bedrijf met speciale zorg behandelt om zijn natuurlijke schoonheid te onthullen” Amberos bewerkt en polijst elk stuk barnsteen voordat ze het samenvoegen tot een prachtige ketting of armband. Ondanks dat de productie de afgelopen jaren gestaag is gegroeid, verwerkt Amberos de barnsteen nog steeds grotendeels handmatig. Op deze manier weten ze de hoogste kwaliteit te behouden.

Let op, het officiële advies: De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de veiligheid van kettingen onderzocht. De NVWA stelt dat de kettingen voor baby’s gevaar kunnen opleveren tijdens het gebruik. In het geval dat een kraal splijt en in de mond van een baby terecht komt, kan dat gevaarlijk zijn. Deze barnsteen kettingen zijn niet geschikt voor baby’s, gebruik ze alleen als je kind drie jaar of ouder is.

© 2007 - 2023Baby Natura- Alle rechten voorbehouden -   Privacybeleid   |   Algemene voorwaarden