LadyCup
LadyCup
€ 16,00

Bestellen

€ 32,00 incl. BTW

-50%

2 items op voorraad

Aanbieding!

Menstruatie cup maat S

Meer details

LadyCup, menstruatiekuipje

LadyCup is een nieuw menstruatiekuipje, dat ongeveer net zo wordt ingebracht als een tampon. Het menstruatiebloed wordt tijdens de ongesteldheid opgevangen in het menstruatiekuipje.

LadyCup is volledig vervaardigd uit medische siliconen. Op het perfect gladde oppervlak van de cup blijven geen bacteriën achter en het materiaal absorbeert geen vloeistoffen. De natuurlijke vaginale omgeving wordt daardoor niet verstoord.

Gebruiksaanwijzing (er wordt ook een uitgebreide Nederlandstalige gebruiksaanwijzing meegeleverd):

- Let u er bij de manipulatie met LadyCup op dat uw handen goed schoon zijn.

- De ideale positie om de cup in te brengen / uit te nemen is zittend of staand.

- Voordat u uw LadyCup inbrengt, vouwt u hem twee keer in de lengte dubbel. De dubbelgevouwen cup brengt u in in de vagina. Na enige tijd zal dit voor u een volstrekt gewone handeling worden die u zonder enig probleem verricht.
Het inbrengen / uitnemen van LadyCup is niet ingewikkelder dan het inbrengen / uitnemen van een gewone tampon.

- LadyCup moet afhankelijk van de hevigheid van de menstruatie 2-5× per dag worden geleegd.

Lees voor gebruik eerst aandachtig de bijgesloten gebruiksaanwijzing.
Neem in geval van onduidelijkheid contact op via de LadyCup hulpdienst of vraag uw gynaecoloog om advies: LadyCup heeft voor u een snelle professionele hulpdienst: custom@ladycup.eu 

Het gebruikte materiaal, siliconen, roept geen bekende allergieën op. Door LadyCup te gebruiken verlaagt u uw risico op bacteriële infecties en voorkomt u het Toxisch Shock Syndroom (TSS), dat bijvoorbeeld kan optreden als gevolg van tampongebruik.

LadyCup is ook geschikt voor vrouwen met eczeem of diverse soorten van huidallergie, bijvoorbeeld voor tampons of latex. LadyCup is gemaakt van siliconenmateriaal, dat neutraal is voor de natuurlijke vaginale omgeving en het slijmvlies niet uitdroogt.

Onderhoud van de LadyCup:
Bewaar uw LadyCup in het bijgeleverde katoenen opbergzakje. Door uw LadyCup op te bergen op een plek zonder UV-straling zorgt u ervoor dat hij zijn “schone” witte kleur behoudt. Bewaar LadyCup niet in verpakkingen die niet luchtdoorlatend zijn. Kook uw LadyCup uit of steriliseer hem aan het eind van uw menstruatieperiode.
Als basisonderhoud van uw LadyCup tijdens de menstruatie is het aan te raden hem, indien mogelijk, af te spoelen met water en ongeparfumeerde zeep. Doe dit zo snel mogelijk na het legen, zodat het menstruatiebloed niet opdroogt en LadyCup dus nog gemakkelijk schoon te krijgen is. Heeft u geen water tot uw beschikking, dan kunt u bijvoorbeeld ook toiletpapier gebruiken.

Er zijn twee maten verkrijgbaar:

S(mall) – voor vrouwen die niet zijn bevallen en voor vrouwen tot en met 25 jaar
L(arge) – voor vrouwen die zijn bevallen en voor vrouwen boven de 25 jaar

Bovenste wordt door de leveracnier aangegeven, echter in de rpatijk blijkt dat vrouwen die ouder zijn dan 25 en een kind hebben gekregen maat S prima kunnen dragen, of het zelfs prettiger vinden zitten, bij heftige mentruatie moet je de cup dan alleen vaker verschonen.

Afmetingen:

Grootte S(mall)

  • doorsnede: 40mm
  • lengte: 46mm
  • handgreep: 19mm
  • inhoud: 21,2ml

Grootte L(arge)

  • doorsnede: 46mm
  • lengte: 53mm
  • handgreep: 13mm
  • inhoud: 34,3ml

Geen reacties van klanten op dit moment.

Schrijf je eigen review

LadyCup

LadyCup

Menstruatie cup maat S

Schrijf je eigen review