Mimosa Schapenvacht
€ 64,52

Bestellen

€ 75,90 incl. BTW

-15%

3 items op voorraad

Aanbieding!

Wollen Lamsvacht

Meer details

Heerlijk zacht schapenvacht lamsvel voor de baby om op te liggen, voor op de grond of in de box. Maar ook een ideaal vachtje voor Yoga en Meditatie.

Het Lamsvacht is Mimosa gelooid (Plantaardige milieu vriendelijke methode).

De Lamsvacht is geschoren op ca. 30 mm.

Een schapenvacht lamsvel is heerlijk om op te liggen omdat de zachte wol warmte regulerend is; warmte absorberend in de zomer en warmte gevend in de winter.

De natuurlijk lanoline die wol bevat zorgt ervoor dat dit schapenvacht lamsvel een antibacteriële werking heeft. Daardoor hoeft wol niet vaak gewassen te worden; het heeft een zelfreinigende werking.

Verkrijgbaar in 2 verschillende maten:
80-90cm
90-100cm

Wasvoorschrift:
Het Lamsvacht is alleen met de hand wasbaar! 
Mocht er vuil op de vacht zitten, is het beter om niet de hele vacht te wassen, maar alleen met een wolshampoo-met lanoline-sopje, het vuil van de wol af te wassen, zonder het leer nat te maken. Op die manier blijft het leer mooi soepel.

Als u toch de hele vacht wilt wassen, dan zo:
Gebruik een ecologisch wolwasmiddel (met lanoline) of het wolwasmiddel speciaal ontwikkelt voor een schapenvacht lamsvel dat verkrijgbaar is in onze shop.
Was de vacht in een grote kuip en spoel goed uit.
Doe het schapenvacht lamsvel nooit in de droger, leg het vel niet op de verwarming of in de volle zon te drogen, maar in de schaduw of binnen op het wasrek, de wol naar beneden laten hangen.
Tijdens het drogen het schapenvacht lamsvel af en toe in vorm trekken/uittrekken zodat deze niet gaat krullen en soepel blijft. Na het drogen het schapenvacht lamsvel met een harde borstel uitkammen, zo blijft het schapenvacht lamsvel mooi en heerlijk zacht.
Was het schapenvacht lamsvel niet te vaak, wol reinigt zichzelf, even uithangen in de ochtenddauw is een weldaad voor de wol.

Maar zeker voor een mimosa gelooide vacht is wassen NIET aan te raden. Het probleem is, dat het looien er voor zorgt dat het verteringsproces wordt gestaakt. Doordat bij wassen de huid nat wordt, kan dit proces een soort van verder gaan. Water droogt uit. Vaak als de huid droog is, kan deze hard worden en/of gaan scheuren.. als het eenmaal gaat scheuren kun je hier bijna niks meer aan doen. Alleen maken door bijv naaien.

Merk: Kaiser

OEKO-TEX STANDARD 100

De kwaliteit van Kaiser's lamsvachten is afkomstig van Duitse schapen en wordt dus duurzaam en ecologisch geproduceerd. Gelooid volgens de Oeko-Tex Standard 100 klasse I en TÜV Schadstoffgeprüft. Kaiser's vachten komen van het Merinoschaap die in eerste instantie worden geslacht om hun vlees.

MULESING FREE MERINO WOOL

Baby Natura verkoop geen Merinowol waar bij de schapen Mulesing (-klik) is toegepast! Onze leveranciers maken gebruik van het schapenras: Merino (-klik). 
De dieren worden minimaal naar de Europese maatstaven voor dierenwelzijn behandeld. Bij Merinowollen producten die wij in ons assortiment hebben wordt dus pertinent geen Mulesing toegepast, zoals dat helaas voorkomt in Australië (Mulesing is vrijwillig verboden sinds 2010 in Australië). Bij Europese schapen wordt geen Mulesing toegepast, omdat in Europa de parasiet waardoor boeren Mulesing toepassen niet voorkomt. Europese wol is dus sowieso Mulesing free.

Geen reacties van klanten op dit moment.

Schrijf je eigen review

Mimosa Schapenvacht

Mimosa Schapenvacht

Wollen Lamsvacht

Schrijf je eigen review