Wolwikkel
€ 20,90

Bestellen

16 items op voorraad

Maat: 62-68 t/m 86-92

Meer details

Uitstekende kwaliteit wolwikkel van Disana.
100% biologische wol van het keurmerk: Demeter.

De wolwikkel wordt gebruikt als een luierbroekje.
Over de katoenen wasbare luiers worden luierbroekjes of luier wikkels gebruikt.

De wol die voor de luier wikkel is gebruikt is voorgewassen waardoor deze reeds is vervilt, hierdoor is er een wolfleece ontstaan die uitstekend absorberen en lekdicht is.

De wolwikkel heeft een prima pasvorm en handige brede klittenbanden, waardoor de wikkel makkelijk aan en uit te trekken is en goed passend zit.
De breed gebreide taillerand en broekspijpjes, maken de wikkel lekvrij.

Eigenschappen wolwikkel:
Wol laat lucht door en laat de babyhuid ademen. De temperatuur van de huid onder de Wolwikkel bedraagt tussen de 34°C en 35°C, zodat warmtestuwing wordt voorkomen. Daardoor is de kans op luieruitslag minimaal.
In wegwerpluiers kan er geen lucht circuleren, hierdoor kan de huidtemperatuur ruim boven de 36°C komen, wat juist luieruitslag bevorderd.
Natuurzuivere wol zorgt voor een gelijkmatige huidtemperatuur, luchtcirculatie en vochtopname.

Onderhoud wolwikkel:
Na elke luierwissel moet de wolwikkel gelucht worden en vervangen worden voor een droge. de wolvezel in combinatie met de lanoline, heeft als eigenschap dat de wolwikkel na het drogen niet meer naar urine ruikt.
Als de wolwikkel vuil is (of na het opdrogen nog steeds onfris ruikt) of als er niet voldoende lanoline meer inzit, moet de wolwikkel gewassen worden (met een ecologische wolwasmiddel) en met Lanoline (wolkuur) behandeld. In de regel was je de wolwikkel ongeveer elke 2 weken.

Zie voor het uitgebreide wasvoorschrift de pagina 'wassen' op onze site.

Merk: disana

Disana is een hoogwaardig merk dat haar producten volledig in haar eigen fabriek in Duitsland vervaardigd.
Organische textiel van Disana is van de hoogste kwaliteit.
Doordat Disana haar producten produceert in Duitsland, zijn de kilometer afstanden beperkt, wat bijdraagt aan een schoner klimaat.

De kleding van Disana  draagt het keurmerk: Global Organic Textile Standard (GOTS) zij houdt zich in de productie van haar organic kleding aan de gegeven richtlijnen van GOTS.

Geen reacties van klanten op dit moment.

Schrijf je eigen review

Wolwikkel

Wolwikkel

Maat: 62-68 t/m 86-92

Schrijf je eigen review