Hemd Mix Wijnrood Melange
€ 11,75

Bestellen

9 items op voorraad

Maat: 50-56 t/m 152

Meer details

Hemd wijnrood katoen wol zijde

Dit hemd is vervaardigd van 45% biologische katoen, 35% wol en 20% zijde. Deze combinatie is speciaal ontwikkeld om in de machine gewassen te kunnen worden, bij 30°C op een laag toerental met het wolwasprogramma.

De combinatie van katoen, wol en zijde, verenigt drie verschillende kwaliteiten. Katoen is sterk en heeft een goede weerstand tegen slijtage; Wol is warmte regulerend en antibacterieel door zijn natuurlijke lanoline; Zijde balsemt en beschermt, net als de cocon dat doet voor de vlinder.

Een ideale combinatie dus.

Dankzij de envelopehals glijdt het hemd gemakkelijk over het hoofdje bij het aan en het uittrekken.

Maat 50-56 t/m 98-104 heeft een enveloppe hals. Maat 92 t/m 152 heeft een ronde hals.

Cosilana gebruikt voor haar wollen kleding biologische scheerwol van het Merinoschaap. De Merinowol komt van diervriendelijke boerderijen met inachtneming van het dierenwelzijn en de natuur.

KLEUR: WIJNROOD MELANGE

Alle Cosilana kleding is vrij van chemische en toxise hulpstoffen en dus ook niet behandeld met anti-krimp en anti-kreuk stoffen. Hierdoor kan de kleding meteen aangetrokken worden en hoeft niet eerst gewassen te worden. 
Houd wel rekening met een krimppercentage van ca 4% na wassen en dragen.

WASVOORSCHRIFT

Op 30°C in de machine, centrifugeren op een laag tourental, niet in de droger.
Lees het uitgebreide wasvoorschirft op onze website nog even door voor wol- en wolcombinaties:

https://www.babynatura.nl/info/wassen/

COSILANA IS LID VAN DE GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD (GOTS)

Baby Natura heeft een uitgebreide collectie wol zijde babykleding en wol zijde kinderkleding van het merk Cosilana. 
Cosilana is lid van de Global Organic Textile Standard (GOTS) en houdt zich in de productie van haar biologische textiel aan de gegeven richtlijnen van de GOTS.
Cosilana heeft biologische babykleding, biologische kinderkleding en biologische kleding voor volwassenen in haar assortiment.

WASVOORSCHRIFT

Op 30°C in de machine, centrifugeren op een laag tourental, niet in de droger.
Lees het uitgebreide wasvoorschirft op onze website nog even door voor wol- en wolcombinaties:

https://www.babynatura.nl/info/wassen/

MIX WOL-KATOEN-ZIJDE

Cosilana heeft met haar wol/katoen/zijde mix van 45% zuivere biologische wol en 35% biologische katoen en 20% zijde, een prachtig kwaliteits mix weten te bereiken. De verschillende kwaliteiten van wol, katoen en zijde worden optimaal benut. De wol-katoen-zijde mix heeft een speciale behandeling ondergaan, zonder toxise stoffen, zoals chloor.
De zuivere wol biedt dankzij zijn speciale karakter een hoog draagcomfort.
Vanwege zijn speciale structuur is wol sterk beïnvloedbaar door mechanische behandeling, vooral als het nat is (tijdens het wassen). Door de wol te mengen met katoen worden de wol-kwaliteiten behouden en haar gevoelige structuur versterkt.
De katoen is van gecontroleerde ecologische productie. 
Noch in de teelt, noch in de oogst of in de industrie worden toxische middelen gebruikt. De volledig natuurlijke katoen biedt een grotere stabiliteit en duurzaamheid aan de kledingstukken.
De structuur van wol biedt een comfortabel klimaat voor het lichaam, terwijl katoen het ondersteunt door een lucht-film en zo een warmteopslag creëert. Tegelijkertijd transporteert katoen de luchtvochtigheid naar de wol die het naar de lucht uitstoot. De gladde zijde zorgt voor een comfortabel draagcomfort en maakt dat de stof zeer huidvriendelijk is.

MACHINE-WASBAAR EN TOCH 100% NATUURLIJK

Door deze mix creëert Cosilana een machinewasbaarheid tot 30°C zonder toxische methoden (toxische methoden worden zeker regulier, maar zelfs bij andere ecologische merken, helaas wel toegepast op wol, sommige ecologische merken maken gebruik van een onnatuurlijke 'film-laag' (PU-coating) over de (biologische-) wol, zo maken zij op een onnatuurlijke manier de wol machine-wasbaar).
Wij zijn heel blij dat 
Cosilana een zuiver natuurlijke manier ontwikkeld heeft om de wol wasbaar te maken.

Kleuren

De kleuren die Cosilana gebruikt zijn voor alle items met dezelfde kleur benaming gelijk, soms lijkt het dat een ander item met dezelfde kleur een iets andere nuance heeft, dit komt omdat het lastig is de kleur goed op de afbeelding te krijgen. Je kunt dus qua kleuren alle Cosilana kleding prima met elkaar combineren. Hier zie je een overzicht van de beschikbare kleuren voor de wol/katoen/zijde combinaties:

Geen reacties van klanten op dit moment.

Schrijf je eigen review

Hemd Mix Wijnrood Melange

Hemd Mix Wijnrood Melange

Maat: 50-56 t/m 152

Schrijf je eigen review