Jas Wol-Katoen Latte
€ 37,95

Bestellen

5 items op voorraad

Maat: 50-56 t/m 98-104

Meer details

Babyjasje Beige met Merino wol

De jas is van wol-fleece, gemaakt van 60% biologische Merino scheerwol en 40% biologsiche katoen.

De natuurlijke houten knopen en de mouwomslag in een donkere tint geven dit jasje een klassieke uitstraling.

De mouwomslag sluit goed aan door de stevige tricot, zo kan de wind niet door de mouwtjes naar binnen waaien.

Het jasje is goed te gebruiken voor: 'in between season' (voorjaar en najaar), of als warm vest in de winter.

Kleur: Latte Macchiatio Melange (Melange = subtiel gemêleerd met ecru).

Wol houdt warm en is water- en vuilafstotend, katoen is sterk en heeft een goede weerstand tegen slijtage. 

WASVOORSCHRIFT

Op 30°C in de machine, centrifugeren op een laag tourental, niet in de droger.
Lees het uitgebreide wasvoorschirft op onze webside nog even door voor wol- en wolcombinaties:

https://www.babynatura.nl/info/wassen/

De kleuren die Cosilana gebruikt zijn voor alle items gelijk, soms lijkt het dat een ander item met dezelfde kleur benaming een iets andere nuance van de kleur heeft. Echter dit is niet zo. Maar dit komt doordat het moeilijk is de kleur goed op de afbeelding te krijgen. Als u een combinatie maakt met bijvoorbeeld een fleece Baby Jasje Latté en een fleece Baby Mutsje Latté dan is de kleur gelijk!

Alle Cosilana kleding is vrij van chemische en toxise hulpstoffen en dus ook niet behandeld met anti-krimp en anti-kreuk stoffen. Hierdoor kan de kleding meteen aangetrokken worden en hoeft niet eerst gewassen te worden. 
Houd wel rekening met een krimppercentage van ca 4% na wassen en dragen.

MELANGE WOL-KATOEN

Cosilana heeft met haar fleece van 60% zuivere biologische wol en 40% biologische katoen, een prachtig kwaliteits mix weten te bereiken. Beide kwaliteiten van wol en katoen worden optimaal benut. De wol-katoen mix heeft een speciale behandeling ondergaan, zonder toxise stoffen, zoals chloor, enz.
De zuivere wol biedt dankzij zijn speciale karakter een hoog draagcomfort, maar is zeer gevoelig. Vanwege zijn speciale structuur is wol sterk beïnvloedbaar door mechanische behandeling, vooral als het nat is (tijdens het wassen). Door de wol te mengen met katoen worden de wol-kwaliteiten behouden en haar gevoelige structuur versterkt.
De katoen is van gecontroleerde ecologische productie in wereldwijde projecten, gecertificeerd door CERES, ECOCERT of Control Unions Certications. 
Noch in de teelt, noch in de oogst of in de industrie worden toxische elementen gebruikt. De volledig natuurlijke katoen biedt een grotere stabiliteit en duurzaamheid aan de kledingstukken.
De structuur van wol biedt een comfortabel klimaat voor het lichaam, terwijl katoen het ondersteunt door een lucht-film en een warmteopslag creëert. Tegelijkertijd transporteert katoen de luchtvochtigheid naar de wol die het naar de lucht uitstoot. Door deze mix creëert Cosilana een machinewasbaarheid tot 30° C.
Cosilana bereikt hiermee een machine wasbaarheid van haar product zonder toxische methoden (toxische methoden worden zeker regulier, maar zelfs bij andere ecologische merken, helaas wel toegepast op wol, sommige ecologische merken maken gebruik van een onnatuurlijke 'film-laag' (PU-coating) over de (biologische-) wol, zo maken zij op een onnatuurlijke manier de wol machine-wasbaar).
Wij zijn heel blij dat 
Cosilana een zuiver natuurlijke manier ontwikkeld heeft om de wol wasbaar te maken.

COSILANA IS LID VAN DE GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD (GOTS)

Baby Natura heeft een uitgebreide collectie wol zijde babykleding en wol zijde kinderkleding van het merk Cosilana. 
Cosilana is lid van de Global Organic Textile Standard (GOTS) en houdt zich in de productie van haar biologische textiel aan de gegeven richtlijnen van de GOTS.
Cosilana heeft biologische babykleding, biologische kinderkleding en biologische kleding voor volwassenen in haar assortiment.

Geen reacties van klanten op dit moment.

Schrijf je eigen review

Jas Wol-Katoen Latte

Jas Wol-Katoen Latte

Maat: 50-56 t/m 98-104

Schrijf je eigen review